Tässä muutamat raitakäärikset joita kesällä leivoin. Vaalea-pinkkiraitaiseen matkasi mukana hempeitä kukkia. Oranssi-vihreäraitaiseen matkasi mukaan oranssia ja violetti kukkia. Näiden kääriksien täytteitä on millään muista, kun niitä on tullut tehtyä useita. Olikohan mansikka pinkissä ja värikkäässä suklaa.

*  *  *  *  *

Kauhajoki-lehti teki minusta ja blogistani jutun Kauhajoki- lehden Ruokamessu-numeroon, joka ilmestyi 29.8.2012. Haastattelun aikana leivoin myös muutaman raitakääriksen, jotka päätyivät seuraavana päivänä töihin aamukahville. Jostain kumman syystä unohdin ottaa kuvat noista kääriksistä. Löytyyhän ne kuvat niistä sieltä lehdestä.
Kiitos Virpi! Teit hyvän jutun.

*  *  *  *  *

Muutama blogini lukija on aikaisemmin tiedustellut että kuinka ison vaahdon pitää tehdä että saa raitiksen vaahdon riittämään. No, tässä on vielä määrät jota itse käytän:

  • 280 g (5 kpl) kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 160 g vehnäjauhoja
  • 40 g perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Elintarvikepastaväriä.

Tarkemman ohjeen löytää täältä, siellä myös määrät dl, jos ei tykkää punnita.

*  *  *  *  *

Kuvien takaisin laitto on edelleen kesken. Kyllä kaikki kuvat tulee takaisin, mutta pikku hiljaa. Se on vain uskomattoman hidasta, kun pitää etsiä oikea kuva oikeaan paikkaan.

*  *  *  *  *

Lopuksi vielä tietoa Herkku-messujen kakunkoristelukilpailusta. Äänestys päättyi perjantaina ja kakkuani oli äänestetty niin että pääsin kuuden joukkoon ja finaaliin! Kiitos kaikille äänistä! Mut sitten nähdään Herkku-messuilla 13.10 koristelemassa kakkua. Tässä vielä kakun kuva jolla otin osaa kilpailuun.