Mun joulun pikkusuolaisten osalta on vakiintunut nämä kinkku-pestohyrrät. Ehkä jauheliha-riisipasteijat tulevat vielä joskus takaisin joulupöytäämme, mutta ei nyt ainakaan tänä jouluna. 
 
Taikinana on rahka-voitaikina:

  • 500 g maitorahkaa
  • 500 g voita
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Rahka ja voi sekoitetaan ensin hyvin keskenään ja sen jälkeen sekoitetaan jauhot, jossa on leivinjauhe sekoitettu. Sekoitetaan niin kauan että on sileää taikinaa ja annetaan olla jääkaapissa ainakin tunnin. Vaikka seuraavaan päivään.
Hyrrät tehdään kääretortun tyyliin, eli kaulitaan levyksi, levitetään täytteet ja rullataan. Leikataan 1-2 cm siivuja ja paistetaan 200 astetta ja noin 10 min.  Kiertoilmassa asteita 180. 
 
Täytteet voi olla mitä vain, mutta itse levitän ensin pestoa, sitten pieniä kinkkusuikaleita ja lopuksi vähän juustoraastetta.