Tyttäreni synttäreille tein tälläisen kakun. Kakun täytteenä on toisessa välissä mansikkamousse ja toisessa välissä mustikka-valkosuklaamousse. Pohjana on 6 munan vaalea kakkupohja.

Koristeet on tehty marsipaanista ja sokerimassata ja kirjaimet ja numero on tehty suklaasta (valkosuklaata ja väriä).

 

Mansikkamousse:

2 dl kermaa, ½ mascarpone juustoa, 300 g soseutettuja mansikoita, ½ dl vaaleaa siirappia, 1 valkuainen + 1 rkl hienoasokeria, 4 liivatetta ja 2 rkl mansikoista mehua (tai vettä).

Mustikka-valkosuklaamousse:

2 dl kermaa, ½ mascarpone juustoa, 130 g valkosuklaata (Pandan-levy),  200 g soseutettuja mustikoita, 4 liivatetta, 2 rkl vettä, 1 valkuainen + 1 rkl hienoasokeria.

 

Kaikki liivatteet aluksi runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkataan 4 dl kermaa (kummankin kerma) ja siihen sekoitetaan koko purkki mascarpone juustoa. Vaahto jaetaan kahteen osaan. Vatkaa omassa kipossa kummankin valkuaiset ja sokeri.

Sekoita soseutettujen mansikoiden joukkoon siirappi. Kuumenna mansikkamehu ja liota siihen liivatteet (purista liivatteista kylmä vesi pois). Tarkista että mansikkasose on huoneenlämpöistä ja sen jälkeen sokoita joukkoon liivatemehu. Sekoita joukkkoon kerma-mascarponemassa ja lopuksi varovaisesti puolet valkuaisvaahdosta (puolet on sen mustikkamoussea varten).

Huoneenlämpöisen mustikka soseeseen sekoitetaan sulatettu valkosuklaa. Kuumennettuun veteen liotetaan liivatteet, jotka sitten sekoitetaan mustikan joukkoon. Sekoita joukkkoon kerma-mascarponemassa ja lopuksi varovaisesti puolet valkuaisvaahdosta.