Itsenäisyyspäivän jälkkäriksi tein mustikka-valkosuklaavanukasta, jota tarjoiltiin suklaakipoista.

Pienet annoskipot on tehty muffinivuokien avulla ja isompi suklaakippo on tehty puhalletun ilmapallon päällä. Suklaana on käytetty Candy Melts suklaanappia.

Mustikka-valkosuklaavanukas

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • Mustikoita oman maun mukaan

Valkosuklaa paloitellaan pieniksi paloiksi ja sulatetaan vesihauteessa. Sulan suklaan joukkoon sekoitetaan keltuaiset ja sokeri. Vatkattu kerma sekoitetaan varovasti jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Mustikat sekoitetaan varovasti vanukkaaseen. Tai jos haluaa violettia vanukasta, niin mustikat voi sekoittaa vanukkaaseen voimakkaammin. Vanukkaan annetaan levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Laitoin vanukkaan suklaakippoihin ennen jääkaappiin laittoa, joten se sai tarjoilukipossa levätä. Ennen tarjoilua koristelin vanukkaan suolapähkinöillä ja kinuskilla.