Ideoita enemmän kuin ehtii toteuttaa” oli lehtijutun otsikko Ilmajoki-lehden kesälehdessä 22.5.2012. Jutussa kerrottiin leivontaharrastuksestani ja blogistani, mansikka-greippi-hyytelökakkuohjeen kera. Myös lisää leipomuksieni ohjeita tulee seuraavan Ilmajoki-lehden numeroon 24.5.

Juttu oli jo toinen joka blogistani tehtiin, ja tällä kertaa sain toimittajan kotiini maistelemaan leivonnaisia. Näistä leivonnaisista ensimmäisenä ohje hyytelökakkuun.
 


 

 

Mansikka-greippi hyytelökakku

Pohja:

  • 3 kananmunaa

  • 110 g sokeria

  • 30 g perunajauhoja

  • 80 g vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkataan hyväksi vaahdoksi. Jauhot sekoitetaan keskenään ja siivilöidään vaahdon joukkoon. Sekoitetaan varovasti. Mielellään ilman sähkövatkainta. Paistetaan säädettävässä reunavuoassa +200 astetta ja noin 10 min.
Jos ei ole käytössä säädettävää reunavuokaa, niin voi valmistaa tavallisen kääretorttupohjan ja siitä leikata oman vuoan kokoisen. Jos valmistaa pohjan tavallisessa kakkuvuoassa, niin pohjan jäähtyessä se pikkasen pienenee, jolloin pohjaa ei näy täytteen lisäyksen jälkeen kakusta.

Täyte:

  • 3 dl kuohukermaa

  • 200 g maitorahkaa tai maustettua rahkaa

  • 1 pkt kermanhyydykejauhetta, mansikan makuinen

  • 3 dl mansikoita soseena

  • Muutama tippa elintarvikepastaväriä

Kerma vatkataan vaahdoksi. Lisätään sekaan rahka. Hyydykejauhe sekoitetaan paketissa tulevan ohjeen mukaan veteen. Lisätään hyydyke vaahdon joukkoon, samoin mansikkasose. Jos haluat täytteestä voimakkaamman värisen, lisää muutama tippa elintarvikeväriä. Värin lisäyksen jälkeen sekoita hyvin. Täyte kaadetaan reunavuoassa olevaan kakkupohjan päälle ja laitetaan hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

  • 4 dl Pinkkiä greippimehua

  • 5 kpl liivatelehtiä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Lämmitä mehusta noin 1 dl kuumaksi ja liota siihen vedestä puristellut liivatelehdet. Kaada lämmin mehu lopun mehun sekaan. Kaada mehu varovasti kakun päälle. Kakku saa hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Irrota reunavuoka varovasti ja koristele kakku tarjolle.

Tämän kakun kukkakoristeet ovat kaulintamassaa ja reunalla tuoreita mansikoita.

Kuvan kakku on tehty tällä ohjeella puolikkaana, eli ohjeesta tulee kaksi pienempää kakkua. Tällöin pohjan voi tehdä leivinpellille ja siitä leikata kaksi pientä pyöreää pohjaa.

 

 

*  *  *  *  *


Kiitos Iiris! Kirjoitit kivan jutun. Ja oli myös mukava päästä tarjoamaan sinulle leipomuksiani. smiley