Oskarin synttärileivonnaisia lisää.

Makoisien keksi-kermatoffee palojen ohjeen löysin 200 Suklaaunelmaa -kirjasta.

Keksi-kermatoffee (n. 40 kpl)

  • 125 g voita
  • 2 dl maitotiivistettä
  • 5 1/3 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 75 g tummaa suklaata pilkottuna
  • 1 tl kasviöljyä
  • 8 kerroskeksiä pilkottuna (käytin mustikkatäyte keksejä, sopivat hyvin)

Kuumenna voi, maitotiiviste, sokeri, vanilja-aromi ja vesi varovasti paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Itse keitin 20 min. Kaada toffeesta puolet toiseen astiaan ja sekoita joukkoon suklaa, niin että se sulaa.

Voitele puolen litran vuoka kasviöljyllä. Itse käytin silikonista vuokaa, joten en voidellut. Kaada puolet suklaatoffeesta vuokaan. Murskaa keksit ja ripottele niistä puolet suklaatoffeen päälle. Kaada vaniljatoffee seuraavaksi päälle, sitten ripotellaan loput keksit ja viimeiseksi loppu suklaatoffee.

Annetaan hyvin jäähtyä. Kääritään vuoka kelmuun ja ainakin yöksi jääkaappiin. Leikataan tarjoiluun pieniksi paloiksi.

Keksi-kermatoffee on hyvin säilyvää jääkaapissa. Tein kaksinkertaisen annoksen ja se on ollut pian kolme viikkoa jääkaapissa ja aina vaan on todella hyvää.

 

Toinen mitä kuvassa näkyy tarjolla, on paholaisen piirakka. Ohjeen löysin Anun keittiössä -blogista. Itse en käyttänyt mariannerouhetta ja kuorrutteen värjäsin sinisen sävyiseksi.

Paholaisen piirakka

Pohja:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 3/4 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tummaa kaakaota
  • 50 g sulatettua rasvaa
  • 2½ dl kuumaa vettä
  • 3 kananmunaa.

Sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin, lisää sulatettu voi ja vesi kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min. Lisää munat seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.
Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta ja kaada löysä taikina sen päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.

Kuorrutus:

  • n. 5 dl tomusokeria
  • 70 g rasvaa
  • 4 rkl maitoa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • (elintarvikeväriä).


Vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.