Olin eilen Leipurin putiikin kurssilla, jossa sai katsella kun ammattilainen päällysti täytekakkuja ja koristeli niitä. Kurssilla kerrottiin paljon sokerimassan ja vaahtokarkkimassan käytöstä täytekakkuihin. Tästä varmaan johtuen näin yöllä unta vaahtokarkkimassan kaulitsemisesta, joka ei sitten millään ohentunut vaikka kuinka kaulitsin. Siinä sitten yöllä heräsin ja sain idean näistä pikkuleivistä. En kyllä koskaan ole missään blogissa tai muuallakaan törmännyt näin päällystettyihin pikkuleipiin. 

 

Pikkuleipätaikina: 

150 g voita

1 dl tomusokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

3 rkl mantelijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Taikinaa ei tarvitse laittaa jääkaappiin kovettumaan, vaan sitä voi heti kaulita.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja ota haluamalla muotilla pikkuleipiä. Itse käytin body pikkileipämuottia, jossa on koristekaulinta-alustoja mukana. Paista 200 astetta ja noin 8 min. Itse käytin kiertoilmaa 175 astetta ja 7 min.

 

Päällystäminen:

Valmiiden pikkuleipien päälle olen ohuesti levittänyt Lemon Curd  levitettä.

Vaahtokarkkimassan värjäsin violetiksi pastaväreillä ja kaulitsin ohueksi levyksi. Samalla body pikkuleipämuotilla otin vaahtokarkkimassalevystä palan ja sitä vielä kaulin koristealustalla. Sitten nostin vaahtokarkkimassabodyn pikkuleivän päälle, jossa se pysyy hyvin Lemon Curd levitteen avulla. Koristelin vielä kimallegeelillä, pastaväreillä, sokerimassasta tehdyillä kukilla  ja sokerihelmiä laitoin napiksi.

 

Kainiita pikkuleipiä pienen tytön tai pojan juhliin, ja kun vielä kirjoittaa nimen bodyyn.