Tuossa jokin aika sitten kun blogistani tehtiin paikallislehteen lehtijuttu, niin yksi leipomukseni tarjottavaksi oli tämä oranssi raitis. Raitiksen väriksi halusin jotain piristävää, ja joka sopisi myös kahvipöytää koristavien kukkien kanssa.

Oranssiraitis:

  • 5 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Elintarvikepastaväriä

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Muista vatkata tosi hyvin! Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että jauhot menevät tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada puolet taikinasta pursotinpussiin ja lisää taikinakulhoon haluamasi väristä pastaväriä. Sekoita varovasti. Kaada värjätty taikina toiseen pursotinpussiin. Taikina pursotetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille, joko niin että ensiksi toisella taikinalla ja jätetään välit, jonka jälkeen välit täytetään toisella tai vuorotellen vaihdellen taikinapursotinta. Kun taikinan on vatkannut hyvin paksuksi, niin taikinan raidat pysyvät aika suorassa. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia.

Paistunut pohja käännetään leivinpaperilta vähän jäähtyneenä pois. Tämän jälkeen pohja käännetään vielä kerran eli täyte levitetään paistopinnalle. Täyte levitetään ja kääritään rullalle. Halutessaan voi koristella.

Tässä raitiksessa täytteenä on suklaamousse. Koristeet on kaulintamassaa ja hieman kimalletta on pinnalla.

Suklaamousse:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk maustettua vanilja rahkaa
  • 100 g suklaata (käytin Royal punaista kerrossuklaata).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää hiukan suklaan sekaan kermaa ja sekoita hyvin. Samalla suklaa vähän jäähtyy, jolloin sen voi kokonaan sekoittaa kerman joukkoon. Lisää rahka sekaan ja sekoita hyvin.

 

*   *   *   *   *

Muistutus blogissani käynnissä olevasta arvonnasta!