Mureat kaakaopikkuleivät

  • 200 g voita
  • 1 dl luomuruokosokeria
  • 1 tl appelsiiniaromia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi, luomuruokosokeri ja appelsiiniaromi hyväksi vaahdoksi. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon ja sekoita taikina hyvin.

Taikina on heti valmista käytettäväksi tai korkeintaan 15 min jääkaapissa. Muuten siitä tulee liian kovaa pursotukseen. Taikinasta voi pursottaa pursotinpussin ja tyllan avulla pikkuleipiä, mutta itse käytän pikkuleipäpursotinta.

Pikkuleivät paistetaan +175 asteessa, noin 10 min.