Toukokuun sly -paketin mukana sain pienen reseptivihkosen, jossa on todella maukkaita reseptejä ja niistä ensimmäisenä olen kokeillut välimeren piirasta. Piirakka on kyllä todella hyvää ja mielestäni se on yksi parhaimmista kasvispiirakoista joita olen syönyt. Tätä kyllä tehdään uudestaan.

Ohje on Herkutellen arkeen ja juhlaan -vihkosesta, Euracon.


Välimeren piiras

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 150 g margariinia / voita
  • ripaus suolaa
  • ½ dl vettä

Täyte:

  • 3 rkl vihreää pestokastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni kesäkurpitsa suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • 150 g fetajuustoa
  • 5 - 10 oliivia
  • 3 dl kermaa
  • 2 munaa
  • ¼ tl suolaa
  • 150 – 200 mozzarellaraastetta


Nypi vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja margariinia murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja paista pohjaa uunissa 200 asteessa, noin 10 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle pestokastike. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota siinä kesäkurpitsat ja valkosipuli. Levitä ne piiraspohjan päälle. Ripottele piiraan päälle tomaatit, juustot ja oliivit.

Sekoita kerma, munat, suola ja juusto keskenään ja kaada piiraan päälle. Paista 175 astetta, noin 30 – 40 minuuttia.

Todella hyvää!