Lapset oli isona apuna kun tehtiin rieskoja. Oskari söi taikinaa ja Veera sekoitti.
Ohjeen otin Valion Lämpimäisiä -kirjasta, jota vähän muutin.
Porkkanarieskat
- 5 dl maitoa
- 3 porkkanaa raasteena (käytin porkkana- ja lanttusosetta yhteensä 2 dl)
- ½ dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 50 g sulatettua voita
- 9 dl hiivaleipäjauhoja (käytin 3-viljan sämpyläjauhoja)
- 1½ tl leivinjauhetta
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Pellille leivinpaperin päälle pieniä rieskoja, ohjeessa 23 kpl, itse tein isoja 8 kpl. Sydänmuotilla paineltiin kuvioita.
Paistetaan 250 asteessa, noin 15 min. Kiertoilmalla 220 astetta ja noin 15 min.
Tarjoillaan lämpimänä.
Kommentit