Lapset oli isona apuna kun tehtiin rieskoja. Oskari söi taikinaa ja Veera sekoitti.

Ohjeen otin Valion Lämpimäisiä -kirjasta, jota vähän muutin.

Porkkanarieskat

  • 5 dl maitoa
  • 3 porkkanaa raasteena (käytin porkkana- ja lanttusosetta yhteensä 2 dl)
  • ½ dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 9 dl hiivaleipäjauhoja (käytin 3-viljan sämpyläjauhoja)
  • 1½ tl leivinjauhetta



Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Pellille leivinpaperin päälle pieniä rieskoja, ohjeessa 23 kpl, itse tein isoja 8 kpl. Sydänmuotilla paineltiin kuvioita.

Paistetaan 250 asteessa, noin 15 min. Kiertoilmalla 220 astetta ja noin 15 min.

Tarjoillaan lämpimänä.