Enpä ole aikoihin tehnyt Wilhelmiinoja, joten päätin niitä tehdä. Vanhan ohjeen kaivoin esille ja muokkasin sitä niin että sain taas hyvän tuoksun kanelista ja mantelista.

Taikinasta kokeilin ensin tehdä pikkuleipiä pikkuleipäpursottimella, mutta taikina oli siihen liian kovaa. Jauhoja olisi pitänyt ohjeesta vähentää. 

 

Taikina:

200 g voita

2 dl ruokokidesokeria

3 rkl siirappia

1 munan keltuainen

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

5½ dl täysjyvävehnäjauhoja

½ tl jauhettua kanelia

3 rkl jauhettua mantelia

3 rkl kermaa

 

Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Lisätään keltuainen ja vatkataan hyvin. Kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisättän taikinaan hyvin sekoittaen. Lopuksi lisätään kerma ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

Taikina jaetaan neljään osaan ja pyoritellään uunipellin pituiseksi pötköiksi. Laitoin kaksi yhdelle pellille, jotta paistuuvat tasaisesti ja kun vähän leviää, niin ei ainakaan ota toisiinsa kiinni.

Paistetaan 175 astetta ja noin15 min, kiertoilmalla 150 astetta ja noin 15 min, kauniin ruskeiksi. Annetaan jäähtyä hetki ja leikataan pötköistä viistosti pikkuleipiä viipaleiksi.