Nämä makeiset matkasivat mukanani töihin.

Oransseissa ja kimaltavissa siniharmaissa konvehdeissa on täytteenä kinuskia ja hedelmäkarkkiraetta. Suklaana on Candy Meltsiä.

Kermatoffeet on tehty Sokerikokin parhaat -kirjasta. Ennen kun olen tehnyt toffeeta, niin olen keittänyt raaka-aineita niin kauan, että toffee on jähmettynyt kun siitä on tipan pudottanut kylmään veteen. Nyt kun keitin raaka-aineita ja seurasin tarkkaan seoksen lämpötilaa mittarilla, niin voin kyllä sanoa että parempaa tuli. Ei se seoksen keittäminen kuula-asteeseen (114 ºC) ja murtoasteeseen (143 ºC) turha juttu ole.

Kermatoffeet

  • 400 g hienoasokeria
  • 1½ kuohukermaa
  • 1½ vettä
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • 100 g voita paloiteltuna

Kaikki raaka-aineet paitsi voi, keitetään paksupohjaisessa kattilassa välillä sekoittaen kuula-asteeseen, eli 114 asteeseen. Tämän jälkeen lisätään voi paloina ja jatketaan keittämistä murtoasteeseen, eli 143 asteeseen.
Itse tein kaksinkertaisen annoksen, niin keittelyyn meni ehkä noin tunti. Vaniljatanko poistetaan toffeesta ja toffee kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Annetaan hetken jäähtyä ja leikataan toffee paloiksi, jotta palat on helppo murtaa irti toisistaan kun toffee on kokonaan jäähtynyt.