Jouluksi ensimmäiset kahvikakut tehty. Joskus monta vuotta sitten ystävältäni sain hyvän kahvikakun ohjeen ja nyt niitä tein jouluksi. Kiitos Mervi ohjeesta!

Kentakilainen kahvikakku

200 g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
2½ d kermamaitoa
6½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl pilkottuja rusinoita
1½ mantelijauhetta (tai rouhetta)
4 tl kerma/pähkinälikööriä (ei välttämättä tarvitse)


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten, sekä likööri. Lisää leivinjauhe sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja, sekä hienonnetut rusinat ja mantelijauho/rouhe ja vaniljasokeri. Lopuksi vehnäjauhot ja kermamaito vuorotellen.

Kaada taikina isoon 2 l voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä kakkua 175 asteessa noin 1,5 h.

Itse tein taikinasta pienempia kakkuja, koska meillä tarvitsee laittaa tarjolle yleensä 1/4 kakkua, niin nämä pienet niitä on. Eli yhden ison kakun taikinasta tuli nämä neljä pientä kakkua. Ihastuin kyllä heti tuohon neljän pienen kakun vuokaan.

Kakkuihin en laita nyt mitään kuorrutusta, koska sen voi tehdä ennen tarjoilua. Tai yleensä en laita mitään ja mikä on helppo, niin vaan siivilöidä vähän tomusokeri päälle.

 Tänään kun on meidän pojan Oskarin nimipäivä   , niin kyllä me yksi kakku kahvin kanssa maistetaan. Piisaahan niitä jouluksi ja lisää tehdään.