”Melkein liian kauniita syötäväksi” oli lehtijutun otsikko Järviseutu -lehdessä 7.3.2012. Jutussa kerrottiin leivontaharrastuksestani ja blogistani, naistenpäivän tunnelmissa.

Järviseutu-lehti ilmestyy mm. Alajärvellä, josta olen lähtöisin. Siellä kotona äidin pienenä apulaisena olen leivontaharrastuksen aloittanut.

Helpoksi ja raikkaaksi ohjeeksi lehtijuttuun valmistin mansikka-sitruuna hyytelökakun.


Mansikka-sitruuna hyytelökakku

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 110 g sokeria
  • 30 g perunajauhoja
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta


Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkataan hyväksi vaahdoksi. Jauhot sekoitetaan keskenään ja siivilöidään vaahdon joukkoon. Sekoitetaan varovasti. Mielellään ilman sähkövatkainta. Paistetaan säädettävässä reunavuoassa +200 astetta ja noin 10 min.
Jos ei ole käytössä säädettävää reunavuokaa, niin voi valmistaa tavallisen kääretorttupohjan ja siitä leikata oman vuoan kokoisen. Jos valmistaa pohjan tavallisessa kakkuvuoassa, niin pohjan jäähtyessä se pikkasen pienenee, jolloin pohjaa ei näy täytteen lisäyksen jälkeen kakusta.

Täyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa tai maustettua rahkaa
  • 1 pkt kermanhyydykejauhetta, sitruunan makuinen
  • 3 dl mansikoita soseena
  • Muutama tippa elintarvikeväriä

Kerma vatkataan vaahdoksi. Lisätään sekaan rahka. Hyydykejauhe sekoitetaan paketissa tulevan ohjeen mukaan veteen. Lisätään hyydyke vaahdon joukkoon, samoin mansikkasose. Jos haluat täytteestä voimakkaamman värisen, lisää muutama tippa elintarvikeväriä. Värin lisäyksen jälkeen sekoita hyvin. Täyte kaadetaan reunavuoassa olevaan kakkupohjan päälle ja laitetaan hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

  • 4 dl Punaista mehua
  • 5 kpl liivatelehtiä


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Lämmitä mehusta noin 1 dl kuumaksi ja liota siihen vedestä puristellut liivatelehdet. Kaada lämmin mehu lopun mehun sekaan. Kaada mehu varovasti kakun päälle. Kakku saa hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Irrota reunavuoka varovasti ja koristele kakku tarjolle.

Tämän kakun kukkakoristeet ovat sokerimassaa ja turkoosin väriset kiekurat on tehty suklaasta.

 

*  *  *  *  *

Kiitos Minna hyvin tehdystä lehtijutusta! Juttua voi lukea 7.3.2012 ilmestyneestä Järviseutu-lehdestä tai netin kautta Järviseutu-lehden sivuilla ostamalla lukuaikaa näköislehteen.

Laitetaanpa tähän loppuun vielä lehtijutussa ollut kuva minusta ja lapsistani koristeiden teossa.