Pitääpä tässä välissä päivittää blogiini jo lokakuussa tehdyt hääkakut. Oli mukava päästä tekemään hääkakkuja. Jonnalta sain selkeät toiveet kakun makuihin ja koristeisiin.

Kakkupohjat on 9, 6, 4 ja 2 munan pohjat. Pienin pohja on hääparin kakun ja on tehty pienellä irtopohjavuoalla. Muut pohjat on tehty reunavuoalla, joten ne on kaikki saman korkuisia, vain halkaisija muuttuu.

Kakkupohjat on kostutettu sokerivedellä. Täytteenä kakuissa on mansikkamousse ja geisha suklaamousse. Geisha suklaa oli hääparin lempi suklaa, niin sitä käytettiin. Kakut on laktoosittomia.

Hääparikoriste on tehty sokerimassasta. Toiveena oli että siinä pari on vanhana. Morsian kulkee rollaattorilla edessä ja sulhanen tulee hiljaa kepin kanssa takana. Ensimmäinen itse tehty hääpari sokerimassasta, joten harjoitusta tarvii lisää. 

Muiden kakkujen ruusut ja lehden on tehty sokerimassan ja karkkimassan sekoituksesta. Ruusujen väri vaalenee alhaalta ylöspäin. Kakun päällä karkkimassaa, jossa sydänkuvioita kaulittu, reunoilla kermaa ja kultaista hilettä.

Kakkujen juuressa on karkkimassasta tehty helminauha. Kiitos naisille sinne keittiölle, kun laitoitte helminauhat paikalle. Niitä ei voinut laittaa paikalle ennen kuin kakut oli nostettu tarjoilutelineelle. 

Toivottavasti kakut oli mieluisia hääparille ja maukkaita kaikille häävieraille.  

Ylin kuva, jossa on hääkakut laitettu tarjolle, ei ole minun ottamani. Kiitos kuvaajalle, sulhasen veljelle, että sain kuvaan käyttää.


Onnea vielä, Jonna ja Jussi!