Jogurttipohjaiseen jäätelöön kun olen niin kovasti tykästynyt, niin nyt oli vuorossa mansikkajäätelö. Ja maku kyllä oli niin hyvä ja kesäinen. Parhaimmillaan jäätelöä on kun sen syö heti valmistuttua jäätelökoneesta. Pakasteessa jäätelö kovettuu aika kovaksi, ettei meinaa kauhalla saada palaa. Mutta kun malttaa hetken antaa sulaa, niin kyllä kelpaa syödä.
Mansikkajäätelöä tarjoilin perheelleni kahden eri
lusikan kera. Sai syödä tavallisella lusikalla ja keksilusikalla.
Noita keksilusikoita kokeilin muutaman tehdä viimeksi kun
leivoin pikkuleipiä. Lusikkamuotti on kyllä kiva ja pitää
lähiaikoina kokeilla tehdä uudestaan. Ja vähän paremmin, ettei
lusikan varret meni ihan mutkalle. Lusikan päälle laitoin hieman
kimallesuihketta ja suklaakukan.
Tässä ohjeeni mansikkajäätelöön:
- 400 g turkkilaista jogurttia
- 2,5 dl mansikkakermaa
- 5 rkl hunajaa
- 250 g mansikkasosetta (pakastemansikoista)
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita seos
jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, niin kauan kun näyttää
valmiilta jäätelöltä. Omalla koneellani meni noin 30 min. Helppoa
ja hyvää!
Kommentit