Nämä mausteiset omenamuffnit sisältää paljon omenaa ja kanelia, joista itse pidän tosi paljon leivonnaississa. Myös tavallisen sokerin korvaaminen fariinisokerilla tuo hyvää makua ja väriä.

Päälle pursotin karamellikuorrutetta ja koristeeksi marsipaaniruusu ja vihreä suklaakoriste.

Muffinit:

3½ dl vehnäjauhoja, 2 dl fariinisokeria, 3 tl kanelia, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl leivonjauhetta, 125 g huoneenlämpöistä voita, 2 kananmunaa, 2 omenaa pieninä paloina.

Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään kananmunat, huoneenlämpöinen voi pieninä paloina ja omenat pieninä paloina. Sekoitetaan sileäksi taikinaksi.  Tämän jälkeen vatkataan vielä sähkövatkaimella, suurimmalla nopeudella noin 2 min. Tulee noin 15 normaalikokoista muffinia. Paistetaan 175 astetta ja 25-30 min.

 

Kuorrute:

25g voita, 1 dl fariinisokeria, 2 rkl vaaleaa siirappia, ½ dl kuohukermaa, 5 dl tomusokeria.

Kaikki muut aineet kattilaan paitsi tomusokeri. Keitetään seosta 5min, puuhaarukalla sekoittaen. Seos jäähdytetaan huoneenlämpöiseksi, vaikka laittaen kattilan kylmään veteen ja välillä sekoittaen. Jäähtyneeseen lisätään puolet tomusokerista ja sekoitetaan 2 min sähkövatkaimella ja lisätään loput ja vielä vatkataan 2 min. Jos tuntuu kuorrute liian paksulta, niin voi ohentaa vaikka maidolla tai jos on liian löysää niin sitten lisää tomusokeria.