Nämä juustopiiraat on kyllä tosi hyviä. Näitä syötiin Veeran synttäreillä ja niitä taas tällä viikolla tehdään lisää. Ohje on otettu kirjasta Ulla Svensk Lempileivonnaiset. Alkupäreinen ohje on nimeltään neljän juuston piirakat, mutta ohjetta vähän muokkasin ja neljättä juustoa ei mukaan tullut, niin kutsun näitä nimellä juustopiiraat.


Pohja

  • 300 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g kermaviiliä

Täyte

  • 100 g juustoraastetta
  • 100 g Aura-juustoa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl kevytkermaa (ohjeessa on tuo määrä, mutta totesin että parempi on ½ dl)
  • 2 kananmunaa


Sekoita pohjan ainekset keskenään. Kauli pohja suorakaiteen muotoiseksi, taita pohja kolmeen osaan niin, että kerroksia on kolme päällekkäin. Kauli pohja toisen kerran levyksi ja taita uudelleen kolmeen osaan. Nosta taikinalevy jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.  

Sekoita murennettu aura ja feta keskenään. Sekoita joukkoon juustoraaste, kerma ja kananmunat.

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja paina pyöreitä, halkaisijaltaan noin 8 cm:n muotilla pohjasta paloja. Lisää täytettä jokaisen pohjan päälle ja paista +225 astetta, noin 15 minuuttia.