Kahdeksan pientä kahvikakkua meni Viivin ja Tiian juhliin. Kakkuja kyllä tein enemmän, kun ensimmäinen kakkusatsi meni linttaan. Veera-tyttömme päätti maata niiden päälle. No, saatiinpa sitten syödä kakkuja myös itse.  

Tummemmat kahvikakut on Geisha-banaanikakkuja ja vaaleammat appelsiinilla maustettuja hiekkakakkuja.


Geisha-banaanikakku

(ohje: Juhlaleivonnaiset Ulla Svensk)

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g Geisha-suklaata (1 levy)
  • 1 iso banaani

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen massaan. Sekoita joukkoon lopuksi sulatettu suklaa ja survottu banaani.

Paista kakkua voidellussa ja jauhotetussa vuuassa uunin alimmalla tasolla 175 astetta noin 1 tunti. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.

Itse käytin vuokaa, jossa tulee yhden tavallisen kokoisesta taikinasta neljä pientä kakkua. Vuokia en jauhottanut, vaan käytin voiteluun vuokaspraytä.

Kakkujen kuorrutukseen käytin appelsiinimehua, mansikkatomusokeria ja vähän ruusunpunaista elintarvikeväriä.


Hiekkakakku

(ohje: Lämpimäisiä Valio)

  • 200g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 raastettu sitruunan kuori (itse käytin yhden raastetun appelsiinin kuoren ja 1 tl appelsiiniaromia)


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri (lisää appelsiiniaromi), lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Raasta hyvin pestyn sitruunan (appelsiinin) kuori ja lisää se taikinaan.

Paista kakkua voidellussa ja jauhotetussa vuuassa uunin alimmalla tasolla 175 astetta noin 1 tunti. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.

Itse käytin vuokaa, jossa tulee yhden tavallisen kokoisesta taikinasta neljä pientä kakkua. Vuokia en jauhottanut, vaan käytin voiteluun vuokaspraytä.

Kakkujen kuorrutukseen käytin appelsiinimehua, tomusokeria ja vähän persikan väristä elintarvikeväriä.