Elokuun SLY paketissa sain ohjeen Omar-banaani muffiniin ja niihin tarvikkeita. Ja nyt vihdoin sain aikaiseksi niitä kokeilla.

 

Omar-banaani muffinit:

150 g voita

1,5 dl sokeria (käytin ruokosokeria)

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kinuskikermaa (käytin kuohukermaa, kun sitä löytyi jääkaapista niin paljon)

½ pussia Omar-karkkeja

1 banaani

Kuorrutus: 1 dl kuohukermaa ja ½ pussia Omar-karkkeja

Ohje: Vaahdota voi ja sokeri. LIsää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. Lisää myös muussattu banaani ja silputut Omarit. Sekoita tasaiseksi ja nostele taikina lusikalla muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä hetki.

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää Omarit. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes Omarit ovat sulaneet ja seos sakenee. Upota muffinien pinta toffeeseokseen tai lusikoi kuorrutetta muffinien päälle. Ripottele pinnalle nonparellejä ja nosta muffinit hetkeksi jääkaappiin tai anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä.

 

Kiitos Slylleni ohjeesta! Muffinit oli todella hyviä ja banaani teki niistä ihanan makuisia ja rakenne pysyi kosteana. Kuorrutetta en saanut tehtyä joka muffinille, koska Omarit oli niin hyviä ja niitä meni muutama omaan suuhun ja pikkukokkikin tahtoi maistella.  

Koristeeksi laitoin paketissa tulleita suklaarakeita ja omasta kaapista löytyi marsipaani kukkia. Nuo ruskeat muffinivuuat, jotka oli todella kauniita, niin myös tosi hyvän laatuisia. Paksuja ja hyvin piti taikinan rasvan sisällä, ettei yhtään ulkopinta tullut rasvaiseksi, niin kuin monesti ohuemmat vuuat tekee.

Banaani ja kinuski on vaan niin hyvää, et näitä tehdään kyllä myöhemmin uudelleen!