Pitkästä aikaan otin jäätelökoneen esille ja päätin tehdä kreikkalaista jäätelöä. Ohje on kirjasta ruokasuosikit Kreikka.
Pistaasijäätelö
- 3 dl kermaa
- 150 g kreikkalaista jogurttia
- 2 rkl maitoa
- 3 rkl hunajaa
- pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
- 50 g kuorittuja, suolaamattomia pistaasimanteleita
Sekoita kerma, jogurtti, maito ja hunaja keskenään.
Laita seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä. Lisää vihreää väriä
tippa kerrallaan. Jäätelöstä ei tarvitse tehdä vihreää, mutta
muutama tippa väriä tuo kivan vaalean vihreän sävyn. Lisää
jäätelön valmistumisen loppuvaiheessa murskatut pistaasit. Itse
käytin kyllä paahduttuja ja suolattuja pistaasia, kun kaupasta en
muuta löytänyt. Kävivät oikein hyvin.
Jäätelön kannattaa ottaa ajoissa pehmenemään jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Koristelin annoksen pistaaseilla.
Pistaasijäätelö oli kyllä hyvää ja teen kyllä toistekin. Tällä hetkellä vaan odotan että pääsen nauttimaan kreikkalaisesta jäätelöstä paikanpäällä. Pitäisi vielä jaksaa odottaa reilun kuukauden. Sitä ennen on vielä monta leivonnaista tehtävä, ja ensimmäiseksi juhlitaan Veera tyttömme synttäreitä viikonloppuna. Joten, niiden leivonnaisten tekoon.
Kommentit