Voiko tämän parempaa jälkiruokaa kesällä olla kuin muurinpohjalätyt? Mielestäni ei. Ne on hyviä kun sirottaa sokeria päälle tai survottua mansikkaa tai jäätelöä, kaikki käy ja hyviä on.

 

Parhaimmaksi ohjeeksi olen todennut Valion Ihanat jälkiruoat -kirjasta ohjeen muurikkaletut. Klassikkoresepti, lukee ohjeen vieressä.

Muurikkaletut n.15 kpl

  • 1 l vettä
  • 4 munaa
  • 2 dl rasvatonta maitojauhetta
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl juoksevaa Oivariinia

Paistamiseen juoksevaa Oivariinia

Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi ja Oivariini. Anna turvota n. 30 min.

Paista Oivariinissa kuumalla muurinpohja- tai paistinpannulla isoja lettuja. Meillä paistetaan lättyjä.   

Veden ja maitojauheen voi korvata maidolla. Itse käytän aina maitoa.

 

Meillä muurinpohjalätyt paistetaan aina puuvalkealla. Tuoksu on kyllä mitä mahtavin.

Viettäkää tekin mukava Juhannus!