En ole aikaisemmin käyttänyt kotimaisia Yosa -kauravälipaloja leivonnassa, mutta nyt päätin kokeilla. Löysin omat lempimaut; Sitrus, joka on luomutuote ja Persikka-Passion, jossa on makeutus hedelmistä. Näiden maut olivat niin raikkaita ja mielestäni keväisiä. Torviin tein kummastakin täytteen.

 

Voitaikinatorvet: 6 kpl

  • 200 g voitaikinaa. Pakasteena löytyy voitaikinalevyjä, niin 2 kpl levyjä.
  • Voiteluun kananmuna.

Torvi on tehty voitaikinatorvi-muoteilla, joiden päälle käärin leivinpaperin (kokeilin myös ilman, mutta jää helposti kiinni ja repeää vaikka voitelee) ja siihen kierretään noin sentin paksuisia voitaikinasuikaleita. Sellaisesta valmiista voitaikinalevystä joista saa yleensä kaksi joulutorttua, niin saa noin 6 kpl suikaleita, ja kaksi suikaletta vähän venytettynä meni yhteen torveen. Suikaleen päät pitää jäädä samalle puolelle, että ne voi pellillä laittaa alaspäin. Torvet voidellaan kananmunalla ja paistetaan pellillä leivinpaperin päällä, 210 astetta (käytän kiertoilmaa, eli varmaan ilman kiertoilmaa 225 astetta) ja noin 8 min. Annetaan hyvin jäähtyä, ja sen jälkeen vedetään muotista pois.

 

Sitrustäyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 3 prk Yosa sitrus kauravalmistetta.
     

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vatkaa vielä hetken, että kreemistä tulee paksua. Lisää lopuksi kauravalmiste ja sekoita hyvin. Anna täytteen olla jääkaapissa noin 30 min ennen kuin täytät torvet.

Täytteestä riittää ainakin kuuden torven täytteeksi. Tosin se on niin hyvää, että tuli syötyä sitä sellaisenaan.

 

Persikka-passiontäyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 3 prk Yosa persikka-passion kauravalmistetta.

Valmistus samoin kuin sitrustäyte.

 

Kun torvet ovat jäähtyneet, ja täyte saanut hetken olla jääkaapissa, niin täytä torvet. Täytettä on helppo pursottaa torven sisälle, mutta onnistuu lusikoidenkin.

Käytin koristeluun sitrustäytteisissä keltaista ja vihreää suklaata, ja persikka-passiontäytteisissä keltaista ja oranssia suklaata. Valkosuklaata voi värjätä tomuväreillä tai käyttää valmiiksi värikkäitä Candy Melts suklaanappeja.

Täytetyt torvet säilyvät jääkaapissa muutaman tunnin hyvinä ennen tarjoilua. Muuten kannattaa säilyttää ilman täytettä jääkaapissa rasiassa.

Näillä täytteillä teen kyllä useammin torvia.