Näiden tuorejuustotorvien täytteen ohjeen löysin eräästä Italialaisesta jälkiruokakirjasta, joissa ne oli nimella Sfogliata di ricotta. Täytteen ohjetta vähän muokkasin oman maun mukaan ja siitä tuli mielestäni oikein hyvä ja paksun oloinen ettei valu torvesta ulos.

Torvi on tehty voitaikinatorvi-muoteilla, joiden päälle käärin leivinpaperin (kokeilin myös ilman, mutta jää helposti kiinni ja repeää vaikka voitelee) ja siihen kierretään noin sentin paksuisia voitaikina suikaleita. Sellaisesta valmiista voitaikinalevystä joista saa yleensä kaksi joulutorttua, niin saa noin 6kpl suikaleita ja kaksi suikaletta venytettynä meni yhteen torveen. Suikaleen päät pitää jäädä samalle puolelle, että ne voi pellillä laittaa alaspäin. Torvet voidellaan keltuaisella ja paistetaan pellillä leivinpaperin päällä, 150 astetta (käytän kiertoilmaa, eli varmaan ilman kieroilmaa 180 astetta) ja noin 15 min.

Täytteen aineet sekoitetaan keskenään: 1 pkt ricottajuustoa, 1 prk mascarponejuustoa, 1 prk maustettua vaniljarahkaa, 1 appelsiinin raastettu kuori, 1 dl omenasosetta (käytin lasten Piltti omenasosetta) ja hienoasokeria tai ruokosokeria oman maun mukaan. Täytteestä tuli aika paljon torvia, ehkä noin 20 kpl ja vielä maistelin täytettä useaan kertaan. 

Jäähtyneisiin torviin täytettä ja mielellään tarjolle pian, koska ei kannata säilyttää täytettynä jääkaapissa pehmenemisen vuoksi. Jos pitää seilyttää jääkaapissa, niin ei kannata täyttää kuin vasta ennen tarjoilua. Voitakinaleivonnaiset on kyllä parhaimmillaan leivontapäivänä!