Jos taas välillä laittaisi näitä Veeran synttäreiden leivonnaisia. Voileipäkakkuna oli kinkku-salamikakku, johon ei kyllä kyllästy. Viinirypäleet sopii todella hyvin täytteeseen, ja itse pidän siitä että täyte ei ole mitään sileää tahnaa, vaan täytteen ainekset on pieninä paloina. Kuvan kakku on tehty isommalla ohjeella, eli ohje kertaa 1½.   


Kinkku-salamikakku:

Täyte:

  • 300 g palvikinkkua
  • 100 g salamimakkaraa
  • 2 dl viinirypäleitä
  • 200 g tuorejuustoa (ruohosipuli/yrtit tai oma mieluinen maku)
  • 200 g kermaviiliä
  • 250 g raejuustoa
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl jauh. mustapippuria

Kinkku, salami, viinirypäleet ja persilja pieniksi paloiksi. Kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään.

Kostutus:

  • 3 dl maitoa

Kuorrutus:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk ranskankermaa

Kuorrutuksen raaka-aineet sekoitetaan hyvin keskenään.

Leipää kolmeen kerrokseen, eli yhteensä 18 kpl. Saa olla aika ison kokoisia paahtoleivänpaloja, joista on reunat otettu pois. Itse tykkään käyttää kahdessa kerroksessa ruispaahtoa ja väliin vaaleampaa.

Koristeena salaatinlehtiä, persiljaa, palvikinkkua ja pieniä luumutomaattia.