Päätin tehdä itse suklaapatukoita, jotka ei olisi niin makeita kuin yleensä kaupasta ostetut on.  

Suklaapatukat sisältävät suurimmaksi osaksi maapähkinää. Rusinaa ja kuivattua papaijaa laitoin vähän, että sai pikkasen makeutta, sekä vähän mantelia. Tummaa suklaata, sen verran että massa pysyy kasassa.  

Kaikki rouheeksi ja suklaan sulatin sekaan. Muotin kukkakuvion maalasin ensiksi suklaalla ja sitten täytin massalla. Jääkaappiin kovettumaan ja muutenkin säilytys jääkaapissa, kun ne otetaan muotista pois.

Jos makeannälkä tulee, niin näillä se on hyvä korvata. Kuvassa näkyy mitä suklaita käytin ja tuosta 86%:sta tehty oli oikein hyvää, siis tumman suklaan ystäville. Tuo toinen kunnolla tumma suklaa olikin sitten aika erikoisen makuista. En aikaisemmin ollut maistanut tummaa suklaata  jossa on 100% kaakaota. Aluksi maistui aika kitkerältä, mutta parin palan jälkeen jo ihan hyvältä. Mutta ei sitä ihan koko levyä saisi syötyä, joten onneksi sitä jäi myös näihin patukoihin. Ja niihin se sopi oikein hyvin.  

Tummat suklaat löytyy yleensä kaupan karkkihyllyltä, muiden suklaiden joukosta. Mutta tuota 100% kaakaota sisältävää tummaa suklaata löysin hyllyltä, jossa oli muita vähähiilihydraattisia tuotteita. Ja tuote taitaa olla kysytty, kun muutaman päivän päästä menin samaan kauppaan ja olisin ostanut lisää mutta eipä enää ollut.

Kahvia ja muutama pala suklaapatukkaa, niin taas jaksaa mennä kakkupohjan tekoon.