Lassen 60 -vuotissyntymäpäiväksi tein kitarakakun. Pohjana on 8 munan vaalea kakkupohja, kostutettu hedelmämehulla, välissä pätkistäytettä ja mansikkatäytettä. Kakun päällä on kermavaahtoa, vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa ja teksti suklaata.

Pätkistäyte:

  • 1 pussi mini pätkiksiä
  • 1 prk Mascarpone tuorejuustoa (tällä kertaa käytin 200 g maitorahkaa)
  • 2 dl vispikermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa varovasti, välillä sekoittaen. Sekoita pätkissula Mascarponen (tai maitorahkan) sekaan. Sekoita lopuksi kermavaahto sekaan. Anna hetken olla jääkaapissa ennen käyttöä.

Mansikkatäyte:

  • 5 dl mansikoita soseena
  • 2 dl mansikkakermaa
  • ¾ dl vaniljakreemijauhetta
  • 200 g maitorahkaa
  • sokeri maun mukaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kreemijauhe joukkoon. Lopuksi sekoitetaan kaikki muut aineet sekaan.

 

Lisäksi tein myös pikkuleipiä ja voileipäkakkuja. Voileipäkakuista laitan kuvia myöhemmin, sekä toisista pikkuleivistä, mutta tässä samassa on nuo laattapikkuleivät.

Laattapikkuleivän pohjana on vaaleat vaniljaleivät:

  • 2 1/2 dl luomuruokosokeria
  • 1 3/4 dl voita
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl mansikkakermaa (käy kuohukerma)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl jauhettua pomeranssia
  • 1 ml suolaa

Vatkaa sokeri, voi, muna, mansikkakerma ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoja taikinaan, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1 tunnin tai kunnes taikina on kovettunut. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat.

Pikkuleipien päälle laitoin vähän mansikkamarmeladia ja vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta tehdyn laatan. Laattaan painoin lehtiaiheisen kuvan ja tekstin kirjoitin elintarviketussilla.

 

Vielä tätäkin kautta,

Paljon onnea Lasse!