Tänä jouluna meidän kahvipöytää koristaa pipari-joulukuusi. Kuusi on tehty tähdenmuotoisista pipareista, joita on 20 kpl ja 10 eri kokoa. Tähdet on päällystetty vihreällä pikeerillä ja kasausvaiheessa tähdet on kiinnitetty pikeerillä yhteen. Tähti on tehty keltaisesta marsipaanista, lumikasat on valkoista pikeeriä, punaiset joulupallot karkkia ja vähän valkoista hologram kimallehilettä ripoteltu kuusen päälle.


Piparitaikinan ohje:

5 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
½ tl maustepippuria
½ tl pomeranssia
425 g voita
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
15 dl vehnäjauhoja
4 tl soodaa

Kiehauta kattilassa jauhetut mausteet ja siirappia. Lisää sokeri sekaan ja anna sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi hyvin sekaan. Lisää seuraavaksi muna hyvin vatkaten. Vaahdota kerma ja vanijasokeri. Sekoita jauhoihin sooda. Lisää taikinaan kerma ja jauhot.
Taikinan on hyvä maustua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.

Taikina on aika suuri, joten siitä tulee ainakin kaksi näitä kuusia ja lisää muita pipareita.

Paistetaan 200 astetta, noin 5 minuuttia.

   

Pikeeri:

2 munan valkuaista
1 tl sitruunanmehua
n. 5 dl tomusokeria
elintarvikeväriä

Vatkataan valkuaiset ja sitruunanmehu hyväksi vaahdoksi. Lisätään tomusokeria sen verran kuinka paksua pikeeriä haluaa. Voi värjätä elintarvikevärillä minkä väriseksi itse haluaa.
 

Nyt kuusi menee kinkkupussiin odottamaan joulua. 

Joulunodotusta!