Tässä loput pikkuleivät mitä Veeran synttäreillä oli tarjolla.

Macarons -pikkuleivät, jotka on täytetty mansikkamarmeladilla. Kaakaomuropikkuleivät, joissa on Hello Kitty. Käytin siirtokuva-arkkia ja valkosuklaata. Ja vielä mantelipikkuleivät, jotka ovat kyllä ihanan mantelisia.

 


Mantelipikkuleivät

  • 500 g kuorittuja mantelia
  • 500 g tomusokeria
  • 4 munanvalkuaista


Jauha mantelit ja sekoita tomusokerin kanssa. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja lisää valkuaisia vähän kerrallaan. Työstä taikinaa käsin vaivaten niin, että siitä tulee sitkeää ja joustavaa.

Taputa taikina litteäksi levyksi folion päällä, kiedo folioon ja pidä lämpimässä 100 asteisessa uunissa tunnin ajan. Jäähdytä taikina ja anna sen olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin taikinasta tulee sitkeämpää ja helpommin käsiteltävää.

Taikinasta helpoiten saa pikkuleipiä laittamalla taikinaa silikoniseen vuokaan. Itse käytin pieniä, pitkän mallisia silikonivuokia.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Jäähdytä vuoissa, kunnes ne kovettuvat.

Koristelin tomusokerilla.

Tämä taikina ei ole helpoimmasta päästä käsiteltävää ja vaatii kyllä hyvät käsivoimat työstämiseen. Ohje on vanhasta Kotiliesi lehdestä.