Tässä tämä toinen kakkukuvatestaus, jonka Best Bakelta sain testattavaksi. Ensimmäinen kakkukuva oli Hello Kitty.

Kakun pohjana on reunavuoalla tehty viiden munan vaalea kakkupohja. Kostutettu hedelmämehulla ja täytteenä käytin mansikka- ja suklaakermahyydykejauheita. Kakkupohjan valmistin kahta päivää ennen ja kakun täytin päivää ennen, kuin kakku on koristeltu ja tarjoiltu.

Kakun reunoille on pursotettu värjättyä kermavaahtoa ja sinisiä sokerikiteitä. Päälle laitettu kermavaahto, koska kakkukuva tarvitsee alle joko kermavaahdon tai kreemin toimiakseen oikein.

Vasta vähän ennen tarjoilua laitetaan kakkukuva täytekakun päälle ja ei kannata huolestua noin 15-30 minuutin kuluttua kun kuva muuttuu vähän ryppyiseksi. Kuva tasoittuu tunnin sisällä. Eli kakku on tarjoiluvalmis 1½ tunnin kuluttua, mutta parhaimmillaan 2-5 tunnin kuluttua. Kakku säilytetään jääkaapissa ilman kupua, koska kupu kostuttaa kuvan huonoksi.

Kun kakkukupua ei kakun päällä pidetä, niin kakku säilyy seuraavaan päivään ihan hyvän näköisenä, mutta leikatessa kuvaa huomaa että se on muuttunut sitkeäksi. Ja ei ole enää niin mukavaa syötävää. Meidän Veera tyttö ainakin odotti innolla että sai Hello Kitty -kakusta syödä sen nallen. Ja kun tämä pala toisena tarjoilupäivänä päätyi lautaselle, niin nalle oli niin sitkeää että jäi syömättä.

Reunavuokia, kakkukuvia, hyydykejauheita ja paljon muuta löytyy Best Bakelta myymälästä ja osa löytyy myös nettikaupasta.

 

Joko joululeivonnaisten suunnittelu tai jopa valmistus on jo käynnissä? Itselläni on mielessä monen monta ideaa, ja saa nähdä kuinka monta niistä kerkeän toteuttaa. Ja kukahan ne kaikki syö.