Maaliskuun sly -paketista sain raaka-aineita ja kirjan, jossa oli ohje perinteiseen tiramisuun. Tiramisua syötiin viikonloppuna jälkiruokana, ja hyvää se oli. Slyni oli valinnut kyllä hyvän reseptit kokeiltavaksi, kiitos!

 

Perinteinen tiramisu   

Ohje kirjasta Italian herkkuja alkupaloista jälkiruokiin

 

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 250 g mascarponea
  • 2 dl kylmää espressoa
  • 3 rkl makeaa marsalaviiniä (en käyttänyt)
  • 32 -34 savoiardikeksejä (käytin koko paketin jonka slyni lähetti)
  • 75 g suklaata (käytin kaakaojauhetta, jota sain slyltä)
     

Valmistin ensin neljä kupillista espressoa, jotta se ehti jäähtyä. Varmaan käy tavallinen, vahva kahvikin, mutta kun tuo espressokeitin löytyy ja pidän siitä kahvista, niin tietenkin sitä tein. Jos käyttää marsalaviiniä, niin sen voi sekoittaa kahvin joukkoon.

Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa mascarponen joukkoon noin puolet vaahdosta ja vatkaa hyvin sekaisin. Kääntele loppu vaahto varovasti sekaan. Vatkaa munanvalkuaiset paksuksi vaahdoksi ja kääntele mascarponen joukkoon.

Levitä vuoan pohjalle vähän mascarponevaahtoa. Kasta keksien kumpaakin päätä kahvissa ja laita vuokaan keksejä vierekkäin. Laita mascarponevaahtoa keksien päälle ja tee toinen samanlainen kerros. Päällimmäiseksi mascarponevaahtoa. Anna maustua yön yli jääkaapissa, kelmulla peitettynä. Ennen tarjoilua sihtaa päälle kaakaojauhetta tai suklaata raastettuna.

 

Sain tuon vuoankin sly -paketista ja se oli kyllä oikein hyvä. En edes omistanut lasista pientä vuokaa. Mutta nyt on sekin.