Sain Best Bakelta testattavaksi uuden valmistajan kakkukuvia ja yksi niistä kuvasta on tämä Hello Kitty -kakkukuva. Ohjeessa on, että kakkukuva laitetaan kakkuun kahta tuntia ennen tarjoilua. Kaksi tuntia tuntuu aika vähältä ajalta, jotta kuva ehtisi pehmentyä ja sitä saisi leikattua kakkulapiolla, joten testataan.

Kakun täytteenä on kermavaahtoa, johon on lisätty mansikanmakuista kermahyydykejauhetta ja toiseen väliin suklaanmakuista kermahyydykejauhetta. Yhdestä kermahyydykejauherasiasta tulee täyte yhteen, noin 6 munan kakkuun. Hyydykkeiden mukana tulee käyttöohjeet ja niitä on helppo käyttää, sekä on hyvän makuisia.

Tämän kakun olen kostuttanut ja täyttänyt edellisenä päivänä. Tarjoilupäivänä kakun päällystin kermavaahdolla, reunoille vaaleanpunaista ja päälle valkoista. Pitää muistaa, että kun käyttää kakkukuvaa niin sen alla on oltava kermavaahto tai kreemi. Eli kakkukuvaa ei laiteta suoraa kakkupohjan päälle.

Kakkukuva laitetaan kakun päälle ja kädellä varovasti painellaan kiinni kermavaahtoon. Kuvan reunat kannattaa huolellisesti painaa kiinni. Tämän jälkeen voi kakun muuten koristella. Tämä kakku syötiin oman perheen kesken, joten koristeita en sen kummemmin tehnyt, muutaman kukan karkkimassasta reunoille. Ja eihän täytekakku edes tarvitse kakkukuvan lisäksi mitään muuta.

Kakkukuvalla koristeltua täytekakkua ei saa säilyttää kupu päällä jääkaapissa. Silloin kuva kostuu liikaa ja menee huonon näköiseksi. Kuten yhdessä kuvassa näkyy, niin kakkukuva alkaa reilun vartin päästä kupruilemaan, mutta tasoittuu aika pian. Odottelin vajaa pari tuntia ja katsoin kuvaa ja tietenkin leikkasin kakusta palan, niin kyllä vaan, kuva oli kauniisti tasoittunut päälle ja oli oikein huvin leikkaantuvaa. Eli kahta tuntia enne tarjoilua on hyvä aika laittaa kuva kakun päälle.

En huomannut kuvassa suuria muutoksia noin viiden tunnin kuluttua, ja makukin oli edelleen sama. Seuraavana päivänä kakkukuva oli edelleen ihan kauniin näköinen, mutta kun sitä maisteli, niin oli hieman sitkeää purtavaa.

Ohjeena on että kakkukuva laitetaan täytekakun päälle kahta tuntia ennen tarjoilua ja aina kuvan alle kermavaahto tai kreemi. Säilytetään jääkaapissa ilman kupua. Näin saadaan kaunis kakku, ja maku sekä leikattavuus on hyvä.

 

Tässä samalla testasin suomalaisen valmistajan pestävää pursotinpussia. Pussi oli todella hyvä. Tarpeeksi suuri, hyvää materiaalia ja suuaukon sai leikattua omaan liittimeen sopivaksi. Ja todellakin tämä pestävä pursotinpussi kestää kunnon kuumaa pesua. Eli käsinpesu pesuaineella ja käytin huuhteluun kuumaa vettä. Keitin veden vedenkeittimellä ja kaadoin sen pesualtaaseen, jolloin se vähän jäähtyi, mutta edelleen hyvin kuumaa. Sillä huuhdoin pursotinpussin ja näin olen tehnyt jo useamman kerran, eikä miksikään ole mennyt. Pursotinpussi on säilynyt hyvänä ja tuoksuja ei jää pussiin, joten aiemmin käyttämät kertakäyttöpussit saa väistyä.

 

Kakkukuvia, kermahyydykejauhetta ja pursotinpussia löytyy Best Bakelta.