Tein lapseni synttäreille vaaleanpunaisia viettelyksia ja niiden päälle kukkakoristeita valkosuklaasta ja sokerimassasta.

Kiva vaihtelu vaikka mokkapalojen tilalle ja erilaisilla koristeilla saa kattauksen teemaan sopivan. Myös päällysen saa vaikka värjättyä halutun väriseksi. Tytön synttäreillä oli kukkia ja perhosia, niin sopi siihen.

 

Pohja: pellillinen

300g voita, 6 dl sokeria, 4 munaa, 3 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 9 dl vehnäjauhoja, 100 g mantelijauhetta, 4 dl kermamaitoa (½ maitoa ja ½ kermaa).

Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisätään munat yksitellen, välillä hyvin vatkaten. Sekoitetaan keskinään leivinjauhe, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja mantelijauhe. Lisätään jauhot taikinaan. Sekoitetaan tasiseksi. Lisätään kermamaitoa ja sokoiteaan tasaiseksi.

Syvälle uunipellille leivinpaperi ja taikina kaadetaan siihen. Paistetaan 200 astetta ja noin 30 min.  Annetaan jäähtyä ja levitetaan kuorrute.

Kuorrute:

1½ dl kermaa, 150 g voita, 3 rkl sokeria, 350 g mansikanmakuista tomusokeria.

Kiehautetaan kattilassa kerma ja voi. Otetaan kevyltä pois ja lisätään sokeri. Sekoitetaan. Lisätään tomusokeri useammassa erässä, välillä sekoittaen puuhaarukalla.  Käytin mansikanmakuista tomusokeria, niin tuli vaaleanapunainen kuorrute, mutta voi käyttää kaakaotomusokeria niin saa ruskean kuorrutteen tai sitten käyttää tavallista tomusokeria ja lisää jotain väriä, jolloin saa halutus värisen.

Koristeeksi ihan sitten mitä keksii. Tarjolle kannattaa laittaa pieninä paloina, koska on tosi makeaa. Ja voihan tuota tarjota ilman kuorrutettakin.