Omenaa, mantelia, kaneli ja kardemummaa. Niiden mahtavaa tuoksua ei voi vastustaa kun nostaa omenapiirakan pois uunista.

Tämän reseptin olen joskus löytänyt vanhasta Pirkka reseptivihkosesta ja reseptiä olen muuttanut useaan kertaan, mutta nyt siitä tais tulla sellainen jota teen myös uudemman kerran. Se on vaan niin hyvää!

Ohjeesta tulee uunipellillinen:

300 g voita

3 dl sokeria

2 munaa

5 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 dl vehnäjauhoja (jos ei tykkää käyttää täysjyväjauhoja, niin voi käyttää kaikki 7 dl tavallisia vahnäjauhoja)

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

1 tl kanelia

3 dl Valion Vanilla vaniljakastiketta

10 kpl omenaa kuutioina (omenat oli aika pieniä, mutta ei omenaa koskaan liikaa ole)

1 dl mantelilastuja

vähän vaaleaa siirappia

 

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kaikki vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja kaneli keskenään.  Lisää kuivat aineet ja vaniljakastike voi-sokeriseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin ja laita omenakuutiot päälle. Valuta vähän vaaleaa siirappia ohuena nauhana omenoiden päälle. Ripottele lopuksi mantelilastut ja jos pitää paljon kanelista, niin jauha kanelitankoa vielä vähän  mantelilastujen päälle.

Paista uunissa 175 astetta noin 35 min. Itse teen kaksi peltiä kerralla ja käytän kiertoilmaa, niin paistan 160 astetta ja noin 30 min.

Tarjoiluun suosittelen tuota saamaa Vanilla vaniljakastiketta!