Nämä kinkkupiiraat on todella kiva vaihtoehto tavalliselle kinkkupiirakalle. Ja helppo ottaa mukaan vaikka retkelle. Slyni syyskuun paketissa sain tämän ohjeen, sekä myös kinkkupiirakka kakkuvuoassa, jonka jo tein aikaisemmin. Kiitos taas slyni, nämäkin olivat hurjan hyviä!

Nämä piiraat on kyllä kokeilemisen arvoisia ja ohje löytyy myös Hellapoliisin sivuilta.

 

Kinkkupiiraat 12 kpl (isoihin Amerikan muffinivuokiin tehtynä)

Pohja:

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

½ dl kermaa

 

Täyte:

100 g palvikinkkua suikaleina

30 g sipulinvartta silputtuna (käytin tavallista sipulia puoliskan)

½ dl persiljaa silputtuna (voi käyttää myös kuivattua silloin hyvä määrä on 1 rkl)

4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

 

Liemi:

1½ dl kermaa

100 g sulatejuustoa

3 munaa

100-150 g juustoraastetta

 

Nypi rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kerma nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteentoista osaan ja painele taikinapalat Brunon isoihin Amerikan muffinivuokien pohjalle ja puoleen väliin asti reunoille. Pakkauksessa on 20 vuokaa, niin tein annoksen kaksin kertaisena, niin taikinaa oli hyvä määrä.

Ripottele taikinan päälle vuokiin kinkku, sipuli, persilja ja aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita liemen ainekset keskenään. Voi käyttää vaikka sähkövatkainta jos ei saa sulatejuusoa sekaisin. Jaa liemi vuokiin täytteiden päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa 20-30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Itse käytin kiertoilmaa, 150 astetta ja 25 min.