Vielä piisaa Oskarin synttärileivonnaisia, näitä makeita.

Belle Baei -blogista löysin tämän todella hyvän omenatoscapiirakan. Ja tämä piirakka oikeasti vaan paranee, kun saa olla muutaman päivän jääkaapissa. On hyvä että edes jonkin leivonnaisen voi tehdä muutamaa päivää ennen jääkaappiin, kun yleensä viimeisenä päivänä on niin monta touhua. Piirakka kestää myös hyvin pakastusta, joten nyt omppuaikaan leivon varmasti muutaman piirakan pakkaseen.

 

Omenatoscapiirakka

Pohja

  • 100g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 omenaa
  • 1 tl kanelia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munasokeriseokseen jauhot ja vaniljasokeri. Kaada lopuksi sekaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin. Kaada taikina halkaisijaltaan 20-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan. Halkaisen omenat ja poista kova keskiosa. Viipaloi omenat ja lado ne taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.25 minuuttia. Kun otat kakun ulos uunista, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

Tosca

  • 50 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa

Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sekaan jauhot ja mantelilastut, sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi maito. Kaada lämmin toscaseos kakun päälle ja laita uuniin 200 asteeseen n. 8-10 minuutiksi.