Vielä ennen kuin alan laittamaan juttua Oskarin synttärileivonnaisista, niin laitan nämä leivonnaiset. Oli kiva saada Saksasta sukulaisia kylään, niin heille päätin tehdä tätä aika makeaa kolmikerroksista kakkua, mutta vain mansikkaisena versiona. Ja pikkuleipiä.

 

Vadelma-Juustokakkubrownie

Ohje: The hummingbird bakery, Leivonnaisia herkkusuille.

 

Brownie:

200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottu

200 g voita

250 g tomusokeria

3 kananmunaa

110 g vehnäjauhoja

Juustokakku:

400 g tuorejuustoa

150 g tomusokeria

0,5 tl vanilja-aromia

2 kananmunaa

Kermakuorrute:

3 dl kuohukermaa

100 g tomusokeria

150 g vadelmia tai mansikoita

Brownie: Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää muna yksi kerrallaan ja sekoita joka välissä hyvin. Välillä kannattaa kaapia nuolijalla reunoilta taikinaa sekaan ja jatkaa vatkaamista. Lisää taikinaan jauhot vähitellen ja samalla sekoittaen. Sekoita että taikin aon tasaista. Kaada sula suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita vielä että taikina on tasaista. Kaada taikina 33*23*5 kokoiseen vuokaan, jossa on leivinpaperi. Tasoita pinta.

Juustokakku: Vatkaa sähkövatkaimella (pienin nopeus) tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi tasaiseksi massaksi. Lisää yksi muna kerrallaan ja sekoita joka välissä. Välillä kannattaa kaapia nuolijalla reunoilta taikinaa sekaan. Sekoita että on sileää taikinaa. Levitä juustokakkutaikina brownien päälle tasaisesti. Paista uunissa 170 astetta, noin 30-40 min, kunnes juustokakku tuntuu kiinteältä ja reunoilta hiukan ruskistunut.

Anna levyn jäähtyä hyvin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi tai vähintään kahdeksi tunniksi.

Kermakuorrute: Vatkaa kerma, sokeri ja marjat vaahdoksi. Itse vatkasin ensiksi kerman ja sokeri. Ja lopuksi lisäsin survotut mansikat. Levitä kermakuorrute brownielevyn päälle. Halutessasi koristele ja leikkaa paloiksi.

Koristelin palat suklaisilla leppäkertuilla ja koristesokerihileellä tein leppäkertuille polun. Leppäkertut olen tehnyt siirtokuva-arkeilla.

 

Pikkuleivät on vaaleita kookospikkuleipiä. Niissä on suklaasiirtoarkilla tehty suklaa päällä. Pikkuleipien ohjetta tulee myöhemmin. Se on oma ohje, jota olen monta kertaa kehitellyt. Nyt se on sellainen kuin sen halusin ja enää en muuttele.

 

Sukulaisilla on jo kotimatka alkanut, toivottavasti matka on sujunut turvallisesti! Ja me jäämme miettimään koska pakataan matkalaukut.