Toukokuun sly -paketin mukana sain pienen reseptivihkosen, jossa on todella maukkaita reseptejä ja niistä ensimmäisenä olen kokeillut välimeren piirasta. Piirakka on kyllä todella hyvää ja mielestäni se on yksi parhaimmista kasvispiirakoista joita olen syönyt. Tätä kyllä tehdään uudestaan.
Ohje on Herkutellen arkeen ja juhlaan -vihkosesta, Euracon.
Välimeren piiras
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 150 g margariinia / voita
- ripaus suolaa
- ½ dl vettä
Täyte:
- 3 rkl vihreää pestokastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni kesäkurpitsa suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 5 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
- 150 g fetajuustoa
- 5 - 10 oliivia
- 3 dl kermaa
- 2 munaa
- ¼ tl suolaa
- 150 – 200 mozzarellaraastetta
Nypi vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja margariinia
murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita
tasaiseksi.
Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja paista pohjaa uunissa 200 asteessa, noin 10 minuuttia.
Levitä esipaistetun pohjan päälle pestokastike. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota siinä kesäkurpitsat ja valkosipuli. Levitä ne piiraspohjan päälle. Ripottele piiraan päälle tomaatit, juustot ja oliivit.
Sekoita kerma, munat, suola ja juusto keskenään ja kaada piiraan päälle. Paista 175 astetta, noin 30 – 40 minuuttia.
Todella hyvää!
Kommentit