Taas oli niin hankala päättää että minkälaista leipää leipoisi jouluksi. Ei oikein mikään resepti ollu  mieluinen, niin piti itse sitten soveltaa.

Taikina:

  • 1 l kotikaljaa
  • 3 pss kuivahiivaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 dl siirappia
  • 6 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua pomeranssia
  • 2 tl jauhettua maustepippuria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl leipämaltaita
  • Lopuksi kaapista tyhjennettiin jauhojen loppuja mitä sattui olemaan, mm. rouheisia sänpyläjauhoja, niin paljon että taikina on sopivan löysää ja irtosi kulhon reinoilta.

Kotikalja lämmitetään reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoitetaan kaikki aineet sekaan. Kuivahiiva vain sekoitetaan ensiksi vehnäjauhoihin.

Paistoin 175 astetta, noin 30 min, jonka jälkeen laitoin uunin pienemmälle, noin asteita 75 ja paistoin vielä 45 min.

Paiston aikana sumutin vettä leipien päälle kahdesti.

Hyviä leipiä näistä tuli ja tänä jouluna näitä meidän joulupöydässä syödään!