Nämäkin saivat paikan häälahjakorista. Sydämet tuoksuvat vaniljalle ja ehkä niissä hiukan maistuu mansikka.

Vaaleat vaniljapikkuleivät:

  • 2 1/2 dl sokeria

  • 1 3/4 dl voita

  • 1 kananmuna

  • 1/2 dl mansikkakermaa (käy kuohukerma)

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 6 dl vehnäjauhoja

  • 1½ tl leivinjauhetta

  • ½ tl jauhettua pomeranssia

  • 1 ml suolaa

Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Seuraavaksi mansikkakerma ja vanilja-aromi ja vatkataan hyvin sekaisin. Lisää jauhoihin leivinjauhe, pomeranssi ja suola. Lisää jauhoja taikinaan, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. Siirrä taikina muovipussiin ja anna olla jääkaapissa 1 tunnin tai vaikka yön yli. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi, jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat.