Toukokuun sly-paketissa sain tämän lime-juustotorttu ohjeen ja siihen joitain raaka-aineita. En tiedä mistä syystä tulee niin harvoin tehtyä juustotorttuja, vaikka ne on niin hyviä. Tämä ihanan raikas lime-juustotorttu oli todella hyvää ja teen kyllä uudelleen.


Lime-Juustotorttu

  • 180 g Digestive -keksejä
  • 75 g voita

Murskaa keksit hienoksi muruiksi. Nypi sekaan sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte. Näillä määrillä tulee 24 cm vuokaan noin tuuman korkea täyte.

  • 5 liivatetta
  • 3 dl kermaa
  • 2 valkuiaista
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl limettimehua (noin 3 limetin mehu)
  • 1½ dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä

Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma omassa astiassa ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten tämä seos kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Laita sitten hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille johon tarvitaan:

  • 3 liivatetta
  • ½ dl limettimehua
  • 2 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • vihreää elintarvikeväriä

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu, sokeri ja vesi makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä halutun sävyiseksi. Kiehauta n. ½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä seos lopun mehun kanssa. Jäähdytä seosta, sillä kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada jäähtynyt mehu täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Lime-Juustotortun koristelin ennen tarjoilua sokerikoristein. Vihreät tunnelit ja punaiset gerberat on tehty isomaltoosista, jota sulatuksen yhteydessä värjäsin elintarvikeväreillä.

 

Kuvassa näkyvän ihanan liinan ostin itselleni Kreetan matkalta. Kun vaan malttaisi käyttää sitä muutenkin kuin kuvauksen aikana. 

Kiitos sly ohjeesta! Nautitaan leipomisen ohella myös helteestä!